середу, 25 червня 2014 р.

Визначено результати ЗНО з української мови і літератури

Визначено результати ЗНО з української мови і літератури

Результати тестування розміщені на персональних сторінках учасників ЗНО

    Завершено обробку відповідей та визначено результати ЗНО абітурієнтів з української мови і літератури.
Тестування з української мови і літератури відбулося впродовж двох сесій – 5 і 6 червня. Для участі у ЗНО з української мови і літератури було зареєстровано 290 655 осіб учасників. У зв’язку з ситуацією на Донбасі, абітурієнти Донецької та Луганської областей участі в основній сесії ЗНО не брали.   Явка абітурієнтів на пункти тестування склала 93,0 % (перша сесія) та 93,2 % (друга сесія).

Тест ЗНО з української мови і літератури складався з 61 тестового завдання, на розв’язання яких абітурієнтам було відведено 180 хвилин. Останнє завдання тесту передбачало створення власного висловлювання та виконувалося у бланку відповідей Б.
Тестові роботи всіх учасників тестування розпізнані, ідентифіковані та перевірені. Результати тестування розміщуються на інформаційних сторінках абітурієнтів.

В основу визначення рейтингу кожного абітурієнта покладені його результати, обраховані на основі загальної суми тестових балів. Результати будуть вказані в інформаційних картках до сертифікатів ЗНО, що кожен учасник тестування зможе роздрукувати з власної інформаційної сторінки на сайті УЦОЯО.

До інформаційної картки, яку абітурієнти надаватимуть до приймальних комісій ВНЗ, буде внесено результати зовнішнього незалежного оцінювання за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів, а також кількість тестових балів, отриманих з кожного тестового предмета.

Нагадаємо, у випадку сумнівів щодо об’єктивності визначених результатів, учасник тестування має право подати апеляційну заяву, надіславши її поштою на адресу Українського центру оцінювання якості освіти до 24.00 годин 27 червня 2014 року включно.

Таблиці переведення тестових балів з української мови і літератури у 200-бальну шкалу:

Немає коментарів:

Дописати коментар