вівторок, 4 травня 2021 р.

Птаха соловей

 


СОЛОВЕЙКО – це Свята і вільна Божа пташка, співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту.

Виконати свою роботу так, як виконує свою соловей, не здатен жоден інший птах: соловей — найдосконаліший співочий талант пташиного світу.


Соловейко – співоча птаха-символ.

Навіть люди рівняються на нього, тому і кажуть про талановитого співака: «Співає, як соловейко!». Його спів настільки високий і чистий, що людина, слухаючи соловейка, підноситься духом, очищується душевно і втішається чуттями.

Він – передвісник справжньої весни в лісах та гаях, але тільки тоді розпочинає оспівувати весну, коли нап’ється води з березового листя, і співає доти, поки не перецвітуть сади. Обсипається цвіт – поступово стихає солов’їний спів.

Здавна соловей вважався улюбленим птахом богині Лелі: як вона леліяла своєю увагою та покровительством молодих дівчат, так і він леліє своїм співом весну, людську душу і навіть кожне деревце, з якого можна почути його витьохкування.

Птаха соловей...

Має соловей і свою магію: якщо співає він у пізню пору літа, треба готуватись до великої біди. Цього співучого птаха настільки люблять всі, що назва «соловей» поступилася лагідному слову «соловейко»!



Немає коментарів:

Дописати коментар